Seier og 3.plass

Postet av Træff SK den 21. Aug 2018

Herrelaget tok en deilig seier etter forrige helgs pinlige forestilling

Emil Sjøvik gratuleres av samtlige lagkamerater etter 0-1 målet. Foto: Skjermdump fra Tidens Krav

Det var duket for høstens andre kamp, og for andre gang på rad skulle runden spilles på fremmed gress. I motsetning fra forrige helgs grusomme forestilling, var det et mer aggressivt og fokusert Træff-lag å se. Dødballmål, en løpssterk midtbane og et pottetett forsvar var oppskriften på 3 deilige poeng da Træff slo Kristiansunds rekruttlag 1-2 og klatret opp til 3.plass på tabellen.

1.omgang

Det hadde i forkant av kampen vært et grusomt vær, med både store regnbyger og mye vind. Heldigvis ble det et perfekt kamp-vær på en meget god kunstgressbane. I mandagens kamp var blant annet Simen Varhaugvik, Harith Lafteh og Stian Rødal tilbake i troppen. Varhaugvik var tilbake fra skade, Lafteh stod over forrige helg grunnet suspensjon og veteran Rødal var hjemme etter reise. De to førstnevnte startet kampen og leverte varene fra første minutt. Spissen fra Gossen visste det ville bli en tøff og fysisk kamp da han måtte bryne seg på flere tøffe dueller mot franske Christophe Psyché, som var en mange spillere fra Kristiansunds A-lag denne kvelden.

Kampen begynner med et rolig press fra begge lag, hvor Træff triller mest ball. Etter 3.minutter spilt får Træff kast på KBK 2´s halvdel og Lars Hauso gjør seg klar til å kaste som bare han kan. Som kommentator beskrev under sendingen, blir ballen kastet inn mot straffefeltet som et prosjektil. Der står unggutten Emil Sjøvik og hamrer ballen lekker til side for keeper. 0-1 og Træff har fått en pangstart på kampen! Resten av omgangen er meget jevn, men med et lite overtak fra vertene. Begge lag kommer til både to og tre store sjanser, men en mesterlig Michael Lie og et solid forsvar bestående av dagens kaptein Bjørnar Eltervåg, Thomas Larhammer og nevnte Lars Hauso redder grønnbuksene gang på gang. Brasilianske Bruno Lopes og Simen Varhaugvik kombinerer fint sammen på topp, og det er bare centimetere som gjør at det ikke står 0-2 etter et herlig skudd fra Lopes. Helt mot slutten av omgangen vinner hjemmelaget en duell på midtbanen og spiller spissen fri. Med sine lange klyv og rutine, løper Larhammer opp spilleren og får avverget en stor sjanse for KBK 2. Mesterlig av evigunge Larhammer! Dommeren blåser i fløyten og lagene går til pause på stillingen 0-1.

2.omgang

I andre omgang er det Træff som umiddelbart tar over. Gjestene har fått sunket skuldrene og spiller med ballen med tempo og klokskap. Likevel er det noe udyktighet i klareringer som gjør at hjemmelaget får komme på flere kontringer. En av kontringene ender i corner etter 57 minutter hvor en av KBK´s nysigneringer, Karl Alexanderson (som fikk en god halvtime mot RBK søndag), får gå umarkert opp i feltet og headet inn utligningen. Det går et stor sukk gjennom hele Træff-gjengen ettersom laget var inne i en god periode. Likevel, Træff gir seg aldri og kjører til tider over et slitent KBK 2. Det blir delt ut to gule kort til hjemmelaget, men det skulle nok vært mange flere. Navnebrødrene, Alexander Jonassen og Alexander Johansen hadde begge hver sin kontringssjanse, da de ble stoppet på ulovlig vis uten å havne i dommerens bok. Videre utover i omgangen kommer Træff til flere store sjanser. Både Jonassen og Lopes har begge hver sine store muligheter for å skyte laget i føringen, men uflaks gjør at det fremdeles står 1-1 etter timen spilt.

Dødelige kast og brasiliansk magi

Et KBK 2 - angrep ender med kast til gjestene, og man vet hva som kommer. Distansen er litt lengre fra førsteomgangens, og en tvilende kommentator virker sikker i sin sak når Hauso igjen skal kaste.

- " Det er vel for langt vel? Han kaster ikke så langt, gutter!" (Tidens Krav kommentator)

Klokken viser 67 minutter og ballen kastes inn mot feltet. Ballen lander på straffefeltet og etter litt "klabb og babb" får Lopes ballen. På første touch vrir han kulen nydelig i hjørnet og sender Træff i føringen! Det blir både sambadans fra spilleren selv og applaus fra de tilreisende supporterne. Resten av kampen blir todelt. KBK 2 gjør flere bytter og blant annet kommer en gammel ringrev inn. Magne Hoset med nærmere 400 kamper på øverste nivå skal inn å sikre laget hans uavgjort, og flytter også opp midtstopper Psyché. Hoseth har blant annet et skuddforsøk som stryker stolpen i det 80.minutt. Træff kommer likevel til flere overganger og fra høyre slår Jostein Blindheim et utsøkt innlegg mot Varhaugvik. Spissen hopper opp og blir direkte overfalt av keeper. Varhaugvik blir liggende nede etter smellen og det ser virkelig stygt ut. Når hele Kristiansund Stadion venter på at dommer skal peke på straffefeltet, velger han heller å gi keeper frispark. Videobildene viser at det var en klar forseelse av KBK´s sisteskanse, og at det skulle vært blåst straffe til gjestene. Heldigvis for Træff kommer Varhaugvik seg på beina igjen, men må naturligvis byttes. At den høyreiste og fysiske Psyché er flyttet opp, byr også på flere tøffe dueller for forsvaret. KBK slår mye langt og mot slutten kommer franskmannen alene mot Lie. Midtstopperen chipper ballen over Lie, men på streken ligger en våken Stian Samdal og får ryddet unna. Nydelig av lyslyggen som kom inn for Larhammer etter Træffs 1-2 scoring.

Bruno Lopes har akkurat skutt Træff i ledelsen. Foto: Skjermdump fra Tidens Krav

Træff rydder unna det som kommer og dommer blåser av kampen. Træff vinner 1-2 etter en tøff og slitsom kamp. KBK har nok forstått alvoret av tabellsituasjonen, og stilte dermed med sesongens mulige beste tropp. Likevel klarte de grønnkledde og stå i mot presset fra flere Eliteseriespillere, og spiller i alt en meget god kamp. Træff vinner noe rettferdig og klatrer med det opp til en 3.plass, 5.poeng bak Molde 2. Neste kamp er allerede søndag 26.august mot suverene serielederne, Oppsal. Træff er så langt det eneste laget som har slått Oslo-laget i år, og skal selvsagt å slå de blåkledde igjen!

Mål: 0–1 Emil Sjøvik (3), 1–1 Alexanderson (57), 1–2  Bruno Lopes (67).

Gult kort: Træff: Alexander Johansen, Thomas Larhammer, Harith Lafteh. KBK 2: Ole Christian Sæter,, Sander Løvo

Træffs lagoppstilling: Michael Lie - Jostein Blindheim, Bjørnar Eltervåg, Thomas Larhammer (Stian Samdal fra 68, Lars Ramberg Hauso - Alexander Johansen, Emil Sjøvik, Bruno Lopes - Harith Lafteh (Edvart Khachatrjan fra 90.), Alexander Jonassen, Bruno Lopes (Stian Rødal fra 90), Simen Varhaugvik (Ola Eloranta fra 83).