Topptur til Storeflåtten i Hardanger (1616moh)

Topptur til Storeflåtten i Hardanger (1616moh)


Arrangør: Vestland Bedriftsidrettskrets
Påmeldingsfrist: 25.04.2024 02:00

Tid


Sted

Vis kart

Pris

Påmelding fra kr 1 037,00 inkl. avgifter

Storeflåtten 1616moh - Hardanger

Tidspunkt: 27.april 2024 

Oppmøte: kl. 07.00 på parkeringsplassen ved Trengereid. Vi kjører samlet herfra til Ytre Bu ved sørsida av Hardangerbrua, men om du ønsker å møte oss et annet sted på veien, gir du oss beskjed om det.

Pris: 1.000 kr medlem (1.200 kr - ikke medlem av Vestland Bedriftsidrettskrets)

Nivå: Krevende tur som passer for de med noe erfaring.

Lengde: Turen er ca 24km lang totalt med ca 1900hm stigning. Vi beregner ca 10 timer på selve turen.


Turbeskrivelse:

Storeflotten er en fantastisk, men krevende tur. Turen starter 100moh på Ytre Bu i Hardanger. Herfra følger vi traktorveien et stykke før det går over i skog. Når vi kommer ut av skogen følger vi ryggen opp til Kleppsnuten og gjør oss klar for første nedkjøring. Fra Kleppsnuten kan vi endelig se Storeflåtten foran oss. Når vi har kjørt ned fra Kleppsnuten legger vi på feller på nytt og starter oppstigning mot Storeflåtten. For å komme helt til topps må vi ta skiene på sekken et lite stykke. Toppen ligger på et stort platå og nå er det bare sjarmøretappen igjen.


Nedkjøring følger samme vei som vi kom opp. Vi må på med feller en gang til for å komme opp til Kleppsnuten før vi kan nyte den siste nedkjøringen.


Dette er en krevende tur som er ca 12km (en vei) og har en total stigning på ca 1900 høydemeter. Turen går delvis i skredterreng og krever stabil snø for å kunne gjennomføres. Bratteste punkt er på ca 40 grader. Estimert tidsbruk er ca 10 timer.


Dette er en tur som krever god sikt og stabil snø. Om forholdene ikke ligger til rette blir turen lagt til et annet fjell. Den vurderingen blir gjort noen dager i forkant og dere vil få informasjon om hvilket turmål som velges.


Utstyr: Ski, skredsøker, bindinger med gåfunksjon, feller, skistøvler med gåfunksjon og teleskopstavar (hodelykt på kveldstur) 


Klær: Ullundertøy, lue, hals/buff, tynn jakke med gode pustegenskaper som gir beskyttelse mot vind og lette regnbyger eller genser, skallbukse/skibukse, solbriller og lette hanskar. 


I sekken: Spade, søkestang, dunjakke, hjelm, skalljakke, skibriller, gode hanske/ votter til nedkjøringen, mat og drikke. 


Skredutstyr kan leies hos oss om du ikke har.


Opptil 6 deltakere vil vi stille med 1 guide, fra 7-12 deltakere vil vi stille med 2 guider.


For å ivareta sikkerhet og sikre en best mulig opplevelse, tar vi forbehold om å kunne endre turmål og eventuelt dato i henhold til vær- og føreforhold.
Ikke medlem av Bedriftsidretten? Dersom arbeidsplassen din ikke har medlemskap hos oss kan du bli medlem av vårt regionale bedriftidrettslag og få medlemspris på våre aktiviteter! Det koster 150kr å være medlem, kontakt oss på vestland@bedriftsidretten.no for å melde deg inn og betal medlemspris på alle våre aktiviteter!
Bli med oss på tur!! Velkommen skal DU være!


Administratorer


Kommentarer

Du må logge inn for å poste i veggen.