Topptur til Blåfjellet 1164moh , Jølster

Topptur til Blåfjellet 1164moh , Jølster


Arrangør: Vestland Bedriftsidrettskrets
Påmeldingsfrist: 10.02.2023 13:00

Tid


Sted

Vis kart

Pris

Påmelding fra kr 832,00 inkl. avgifter

Blåfjellet 1164 moh

Tidspunkt: 11.februar kl 11:00

Stad: Oppmøte på parkeringsplassen ved Helgheim kyrkje

Pris: 800kr

Nivå: Middels lett tur som passar for nybegynnarar

Middels 3 – 6 timar. Blåfjellet ligg på Nordsida av Jølstravatnet i solsida. Fjellet byr på fin utsikt ned til Skei, fjella i Fossheimsdalen, Grovabreen og utover Jølstravatnet. Det er slakt terreng på heile nedkøyringa ned til Husstøylen som gjer Blåfjellet til eit lett topp å bestige og å køyre ned frå.


Vi kan velje mellom to alternativ opp til Husstøylen. Alternativ 1 er å følgje stølsvegen som går opp til Helgheimsdalen. Den startar med eit gardstun litt ovanfor Helgheim kyrkje. Vi følgjer stølsvegen opp til ein demning. Der kryssar vi elva for å komme bort til Husstøylen. Alternativ 2 er å følgje stølsvegen som går opp til Husstøylen. Vi går vidare frå støylen i slakt terreng på nordsida av elvefaret i Husdalen retning Blåfjellet. Rett før toppen følgjer vi ein sørvend ryggformasjon mot toppen.

Nedkøyringa er same rute som oppstigninga

Utstyr: Ski, skredsøkar, bindingar med gåfunksjon, feller, skistøvlar med gåfunksjon og teleskopstavar (hodelykt på kveldstur)

Klede: Ullundertøy, lue, hals/buff, tynn jakke med gode pustegenskaper som gir beskyttelse mot vind og lette regnbyger eller genser, skallbukse/skibukse, solbriller og lette hanskar.

I sekken: Spade, søkestang, dunjakke, hjelm, skalljakke, skibriller, hanskar til nedkøyringa, mat og drikke.

Ved opptil 7 påmeldte vil vere med ein guide. Ved 8 til 15 påmelde stiller vi med 2 guidar.

Dersom du ynskjer å leige skredutstyr så ta kontakt med Brit-Helen på 41477775.

Lyst til å ha ein eigen tur berre for din bedrift/ ditt bedriftsidrettslag? Ingen problem! Da er det berre å ringe oss på 41477775 eller send epost til vestland@bedriftsidretten.no.Administratorer


Kommentarer

Du må logge inn for å poste i veggen.