Viktig seier i Drøbak

Postet av Træff SK den 2. Sep 2018

Sol, dødballmål og tre deilige poeng da Træff rykket fra Drøbak Frogn på tabellen

Bjørnar Eltervåg noterte seg for to mål i gårsdagens kamp og bidro sterkt til tre poeng mot Drøbak Frogn. Foto: Privat

Det var klart for nok en toppkamp når Træff reiste Østover og gjestet Seiersten Stadion i Drøbak. Træff hadde mulighet til å trygge tredjeplassen, mens Drøbak Frogn kunne passere Træff ved seier. Kampen blir nok ikke husket for vakker fotball, men en kamp bestående av tøffe dueller og Hawaii-fotball. Dødballmål, straffemiss og nydelig høstvær var oppskriften på full pott for grønnbuksene fra Molde.

Sist lagene møttes i mai var det med et lite overtak fra Drøbak Frogn som tok ledelsen fem minutter inn i andre omgang. Østlendingene fortsatte å presse Træff ved flere anledninger, men gutta i hvitt og grønt stod i mot. Ikke før det var spilt 90 minutter skulle Træff få sin scoring, da Stian Olsen raget høyest på et langt kast fra Lars Hauso og Træff-stopperen scoret dermed i sin første kamp etter hjemkomsten fra USA. Kampen endte 1-1, et resultat Træff var fornøyd med. Når vi ser på troppen fra gårsdagens kamp ser vi at det har vært store utskiftninger i Træff. Kotlica, Rønningen, Ingebrethsen, Eloranta, målscorer Olsen og Rinne manglet da Træff reiste over fjellet tidlig lørdags morgen. Med seg over hadde Magnus Oltedal tatt ut en 16-mannstropp som skulle trygge tredjeplassen på tabellen.

1.omgang

Kampen var ikke mer enn 4.minutter gammel da midtstopper Bjørnar Eltervåg stanget gjestene i ledelsen. Alexander Jonassen fant Rogalendingen på bakerste stolpe, og Eltervåg headet ballen kontant til side for Drøbak Frogns keeper. Træff fortsatte det høye presset og det var klasseforskjell på lagene til å begynne med. Like etter 0-1 hadde gjestene en stor sjanse til å doble ledelsen da Harith Lafteh hamret ballen i stolpen. Det kom mange sjanser til Træff, både gode overganger og dødballer i form av lange kast og cornere. Dessverre for Træff resulterte ingen av dem i flere mål, og kampen åpnet seg mer og mer. Drøbak Frogn kom mer inn i kampen og det var til tider Hawaii-fotball på Seiersten Stadion. Det var mye slurv fra begge lag, hvor det var enkle pasningsfeil og angrep som ikke ble avsluttet. Teitur Thordarson´s menn nå inne i en god periode, og produserte flere store sjanser. En trygg Michael Lie hadde blant annet to svært gode redninger til de rødkleddes store frustrasjon. Noen minutter før pause fikk vertene hull på byllen og lagene gikk til pause på stillingen 1-1.

Det var en irritert Træff-gjeng som satt seg i garderoben og ristet på hodet av baklengsmålet fire minutter før pause. Det ble lagt fokus på roe ned spillet og legge vekk de stygge pasningsbruddene. I tillegg måtte laget få avsluttet sjansene sine slik at det ikke skapte store overgangsmuligheter for Drøbak Frogn. Det ble ikke foretatt noen bytter i pausen, og samme elleve var klare for å bite fra seg de siste 45 minuttene.

2.omgang

I andre omgang er det Træff som umiddelbart tar over. Grønnbuksene har fått sunket skuldrene og spiller ballen med tempo og klokskap. Slurvefeilene er lagt igjen i garderoben og Træff får flere sjanser umiddelbart. Kampuret viser 65 minutter og Træff får frispark på Drøbak Frogns banehalvdel. Træff flytter opp det laget har av størrelse og gode duellspillere, og Lafteh svinger ballen inn. En skulle tro vertene hadde fått solstikk eller om det kun var mangle på konsentrasjon når frisparket skulle tas. På bakerste stod nemlig tre Træff-spillere, umarkerte og i kø for å score. Lafteh ser dette og treffer Eltervåg som får æren av å sette 1-2 med sin andre scoring i kampen. Målet fører til at Drøbak Frogn gjør flere bytter og flytter flere spillere oppover i banen. Dette skapte mer plass på sidene og Træff kom dermed til flere store sjanser. To minutter før fulltid ble innbytter Jostein Blindheim spilt igjennom på høyre siden og kom alene mot keeper. Med seg på siden hadde han lagets toppscorer Jonassen, og uselvisk spilte Blindheim ballen til siden. Ballen nådde aldri frem til Jonassen og publikum jublet som hjemmelaget skulle ha utlignet. Det ble derimot raskt stille på tribunen da dommer pekte på straffe. Blindheim ble nemlig løpt rett ned da han skulle slå den målgivende pasningen, og ble korrekt tildelt straffe. Nevnte Jonassen tar ansvar og tar straffen. Dessverre for Isfjordingen leser keeper skuddet, og får slått ballen til siden. En våken Lafteh er lynrask på returen og får spilt ballen inn til en ledig Jonassen, og Træffs nr 25 får scoringen sin.

Det blir ikke flere mål og Træff vinner fortjent 1-3 på en varm høstdag i Drøbak. Træff trygger tredje plassen på tabellen, fire poeng bak Molde 2 og hele elleve poeng bak Oppsal. Neste kamp spilles søndag 9.september, da bunnlaget KFUM 2 tar turen til Reknes. KFUM 2 stilte et godt lag når lagene møttes sist og Træff ble regelrett rundspilt i førsteomgangen på Ekeberg. Kampen endte 0-0, og Træff er klare for å revansjere to tapte poeng!

Mål: 0–1  Eltervåg (4), 1–1 (41), 1-2 Eltervåg (65), 1-3 (Jonassen)

Gult kort: Træff: Stian Rødal,  Drøbak Frogn: Nichlas Thunes, Jens Rosenlund,

Træffs lag: Michael Lie - Alexander  Johansen (Jørg  Haugland fra 90.), Lars Ramberg Hauso, Bjørnar Eltervåg, Stian Samdal, Emil Sjøvik, Edvard Khachatrjan, Harith Lafteh, Stian Rødal (Jostein Blindheim fra 76.), Alexander Jonassen (Simen Varhaugvik fra 90.), Bruno Lopes (Eirik Kjørsvik fra 87.).