Seier i lokaloppgjøret

Postet av Træff SK den 10. Jul 2018

3 mål på 15 minutter sikret Træff seieren i lokaloppgjøret

Harith Lafteh har akkurat redusert til 2-3 og takker Rødal for en nydelig pasning. Foto: Kjell Langmyren

Det var duket for årets første lokaloppgjør, en kamp som alltid inneholder tøffe taklinger, stor vilje og ofte mange mål. Træff påførte Molde 2 sitt tredje tap for sesongen etter en fantstisk sluttspurt i 2.omgang. Foran et fullsatt Reknes fikk publikum se hele syv mål og spillere som hadde krampe i begge beina.

1.omgang

Træff stilte tilnærmet uforandret fra forrige kamp, sett bort i fra Jonassen som tok plassen til en skadet Varhaugvik. Ettersom det var pause i fotball-VM og ellers nydelig vær, var det gledelig å se nærmere 300 tilskuere på tribunen. Molde stilte med tre spillere fra A-lagstroppen hvor samtlige markerte seg, både på godt og vondt sett i Træff-øyne.

Kampen er ikke lenger enn ti minutter da Harith Lafteh legger inn fra venstre og treffer en Molde-spiller i hånden. Dommeren står godt plassert og dømmer korrekt straffe til hjemmelaget uten protester fra de blåkledde. Alexander Jonassen tok ansvar og satt straffen knallhardt til høyre for keeper. Træff har fått en drømmeåpning på kampen! Dessverre for vertene ble ledelsen kortvarig. Molde 2 presset Træff med lynraske Wadji opptil flere ganger, og etter 20 minutter spilt blir et pasningsforsøk fra Edvart Khachatrjan snappet opp og nevnte Wadji blir slått i gjennom. A-lagspilleren løper fra alt og alle og setter kontrollert inn 1-1. Resten av omgangen er lite innholdsrik og inneholder ikke mer enn et par forsøk fra Molde 2´s Wadji, langskudd fra Johansen samt et par cornere. Det kan også nevnes at Bruno Lopes måtte ut med en tilsynelatende strekk før halvtimen var spil. Brassen var tydelig oppgitt ettersom han hadde så langt herjet med motstanderne. Lagene tar pause på stillingen 1-1, et rettferdig resultat sett ut i fra sjansestatistikken.

2. omgang

Træff foretar seg to bytter i pausen og inn kommer mer rutinerte Stian Rødal og Lars Hauso for ungguttene Eirik Kjørsvik og Emil Sjøvik. Kaptein Rødal måtte stå over forrige kamp grunnet utvisningen sist hjemmekamp, mens bergenseren Hauso har vært utilgjengelig siden tiende serierunde. Man skulle tro at samtlige Træff-spillere hadde fått solstikk i pausen, for etter fem minutter spilt inn i andre omgang hadde gjestene allerede scoret to. En corner i mot og noe rusk i eget forsvar og plutselig så kampen kjørt ut. Vertene får lite til og har en forferdelig periode frem til nærmere timen spilt. Nå styrer hjemmelaget mer og kommer også til flere sjanser. Midtbanen jobber godt sammen hvor maraton-mann Johansen løper og løper, mens innbytterne Rønningen og Rødal stod for geniale pasninger. Træff bytter inn veteran Thomas Larhammer etter 73 minutter, noe som viste seg å være genialt. For fra 75 minutter handler alt om Træff! Træff scorer tre mål og snur kampen! Om det var midtstopperens energiske spillestil eller motiverende skrik som var grunnen er det ingen som vet, men etter bare minuttet på banen reduserer Lafteh til 2-3. Rødal slår en nydelig pasning mellom back og midtstopper og Lafteh er alene gjennom. Som mange ganger før setter han ballen kontrollert bak keeper. Fire minutter senere er det Rønningens tur til å finne Lafteh. Lysluggen dribler seg forbi to-tre motspillere før han hæler ballen til Lafteh. Sistnevnte setter ballen i mål og nå står det 3-3! Om ikke Træff-spillerne allerede trodde på seier, kom hvertfall troen nå. Midtstopper Stian Samdal ble på slutten løftet opp som spiss og gjorde sakene sine bra. Den duellsterke lokalspilleren vinner alt av dueller og fem minutter før slutt viste spilleren kunster som ingen hadde sett han gjøre tidligere. Han dribler seg forbi og tar med seg ballen langs venstesiden før han slår et perfekt legg på bakerste stolpe. Der finner han Alexander Jonassen som stanger 4-3 nydelig i mål oppe ved tverrliggeren. Kampen er utrolig nok snudd etter 15 magiske minutter. Kampen ender 4-3 og Træff tar en meget viktig seier.

Træff fortsetter altså sin gode statistikk mot Molde 2, selv med flere spillere utilgjengelige til kamp samt flere spillere som spilte med skade under i store deler av kampen. Nevnte Samdal spilte blant annet med en lårhøne i 80 minutter, mens tomålscorer Lafteh måtte flere ganger legge seg ned med krampe i begge bein. Alle fem bytter var nemlig gjort etter 73 minutter og gutta måtte bare bite i seg smerten. Med seier i gårsdagens kamp klatrer Træff forbi Follo og inntar 4.plass etter halvspilt sesong. Træff står nå med 23 poeng, 11 poeng bak serieledere Oppsal. Molde 2 blir stående med 30 poeng og fortsatt 2.plass. Jonassen er lagets toppscorer med 8 nettkjenninger. Neste kamp er allerede førstkommende lørdag da Spjelkavik gjester Reknesbanen, og er lagets siste kamp før ferie.

Træff - Molde 2  4-3 (1-1) 13. serierunde Norsk Tipping-ligaen avdeling 1, Reknesbanen mandag 9.juli 2018 klokken 19:00

Mål: 0-1 Jonassen (str 12 min), 1-1 Wadji (21 min), 1-2 (48 min), 1-3 (50 min), 2-3 Lafteh (75 min), 3-3 Lafteh (79 min), 4-3 Jonassen (85 min)

Dommer: Karl-Edvard Brendskag, (Dahle IL)

Træffs lag: Lie – Eltervåg, Samdal, Sjøvik (Hauso fra 45 min) - Johansen, Blindheim, Khachatrjan (Rønningen fra 53 min), Johansen, Lopes (Eloranta fra 29 min).(Larhammer fra 73 min) - Lafeth , Kjørsvik (Rødal fra 45.min)