Alt du trenger å vite om MinIdrett

Postet av Træff SK den 28. Feb 2018

Alt du trenger å vite om MinIdrett

Mange av dere har allerede fått logget inn på MinIdrett.  Her følger en enkel og oversiktlig presentasjon av vårt nye medlemssystem. 

 

Ny bruker på Min Idrett

Gå til http://www.minidrett.no og trykk på «Ny bruker». Brukerregistrering har følgende minstekrav til informasjon 

 

Så fort dette er fylt ut får du en SMS med en engangskode som du bruker til å bekrefte telefonnummeret du allerede har registrert på din nye konto

 

Rediger profil på Min Idrett

Så fort du har logget inn på Min Idrett vil du ha mulighet til å redigere profilen din. Her kan du blant annet forandre navnet ditt (Forutsatt at det ikke er kjørt en «vask» mot Norsk folkeregister først), kontaktinformasjon, adresse m.m. Du kan også velge å tillate publisering på Internett, Skjule kontakt- og adresseinformasjon, Motta markedsinformasjon og Reservere deg mot automatisk datavask.

 

Legg til profilbilde

Trykk på «Min Profil» øverst på siden

Klikk på bildet for større versjon

Trykk så på «Legg til profilbilde» NB! Aksepterer følgende bildeformater: gif, jpg, png og bmp Bildet vil automatisk bli reformatert til å passe. Merk også at bildet du laster opp vil bli synlig for Klubben/Idrettslaget ditt via Klubbadmin.


Tillat publisering på Internett

Du samtykker til at din kontaktinformasjon vil være synlig og offentlig tilgjengelig gjennom idrettens informasjonskanaler på internett. Du kan når som helst trekke tilbake samtykket og endre dine personlige innstillinger via www.minidrett.no. Innehar du et tillitsverv, som f.eks. leder, vil du publiseres på Internett inntil denne/disse funksjonene er avsluttet.


Skjul kontakt- og adresseinformasjon

Dersom du ønsker å skjule kontakt- og adresseinformasjon på internett kan det gjøres her. Adresseinformasjon, telefonnummer og e-post vil ikke vises fra idrettens informasjonskanaler. For å endre innstillinger for kontakt og adresseinformasjon gå inn på linken Rediger profil. Hak av dersom du ønsker å skjule denne informasjonen.


Motta markedsinformasjon

Du samtykker til å motta e-post med medlems- og markedsinformasjon fra organisasjonsledd (forbund og lag) som du er medlem av innenfor idretten, samt disses samarbeidspartnere. Markedsinformasjonen omfatter medlemsfordeler som kan generere inntekter til klubb eller gruppe, informasjon om partneren og partnerens produkter, eller tjenestetilbud og rabattordninger for idretten. Du kan når som helst trekke tilbake samtykket og endre dine personlige innstillinger via minidrett.no.


Reservere mot automatisk datavask

For å sikre korrekte og oppdaterte data foretas det periodisk kvalitetssikring av person- og adresseopplysninger i idrettens databaser. Dette kommer både særforbund, klubber og medlemmer til gode i form av til enhver tid oppdaterte data. Dersom du ikke ønsker at det skal bli fortatt datavask på deg kan du velge å reservere deg mot dette. For å endre innstillinger for Datavask gå inn på linken Rediger profil. Hak av dersom du ikke ønsker datavask.


Hva er idretts-CV?

Idretts-CV'n gir deg en oversikt over opplysninger som er registrert om deg i Norges Idrettsforbunds databaser. Personlige opplysninger og Idrettsnummer Funksjoner og verv i Idrettslag, organisasjoner i Norges Idrettsforbund og Særforbund. Godkjent kursdeltakelse Kompetanse Kontakt klubben din hvis du finner feil vedrørende funksjoner, medlemskap og verv.


Legg til familie

Du kan legge til dine familiemedlemmer fra din egen profil i Min idrett. Hvert enkelt av familiemedlemmene du legger til vil ha sin egen profil og vil kunne logge seg inn hver for seg, samtidig som du selv kan administrere hver av profilene samlet. Du kan for eksempel melde på og betale for kurs og arrangementer, og betale for lisenser for hele familien i en operasjon. Dette gir også muligheter for at barna etter hvert som de blir eldre, kan logge seg på selv, og vedlikeholde sine egne kontaktopplysninger og på egenhånd melde seg på til ulike arrangementer og kurs, samtidig som foreldrene i sin egen profil kan følge med på hvilke kurs og arrangementer barna er påmeldt, og følge med på om lisensen er betalt, etc.


Hvordan legge til familiemedlemmer

Logg inn på http://www.minidrett.no 

Klikk på Min profil

Klikk på Legg til familie

Det er tre alternative måter å legge til familie på:

Under Foreslåtte, vil personer som er registrert med samme e-postadresse som deg selv automatisk vises 

Sett hake for de du ønsker å legge til, og klikk på knappen Legg til. (Arkfanen Foreslåtte vises ikke, dersom det ikke er noen profiler registrert med samme e-postadresse)

Under Eksisterende profil, kan du legge til profiler som allerede er registrert med en annen e-postadresse enn din egen. Skriv inn e-postadresse til profilen du ønsker å legge til, og klikk på knappen Søk. Sett hake foran den eller de du vil legge til, og klikk Legg til. Det blir da sendt en forespørsel om familietilknytning til denne profilen, som mottaker må logge inn i sin profil og godkjenne. Under Nytt familiemedlem, kan du registrere familiemedlemmer som ikke tidligere er registrert. Skriv inn personopplysninger, og klikk på knappen Legg til.

 

Funksjoner og verv

Her vises dine aktive og tidligere funksjoner og verv. Dersom du ikke finner funksjonen eller vervet ditt her må du ta kontakt med klubben din slik at de får registrert riktig informasjon.


Legg til klubb for familie

Når du har registrert familiemedlemmer på din profil kan du på samme måte søke om medlemskap for de i Min idrett.

Klikk på den personen du skal søke om medlemskap for. Klikk på lenken Finn ny klubb. Søk opp klubben du vil søke medlemskap i. Marker klubben i søkeresultatet. Hak av for klubben og aktuell gren du vil melde deg inn i. Og klikk på knappen Send søknad.


Overgang

NB! Denne funksjonen benyttes pr dags dato kun av Håndball

Under menyen på «Min Idrett» og «Overgang» kan du melde overgang til ny klubb. Veldig type og send søknad. Denne må da godkjennes av klubben du søker deg til.

Melde seg ut av klubben

For å melde seg ut av klubben må man gå til sine medlemskap på i menyen. Deretter velger man den klubben man vil melde seg ut av. Når man har valgt hvilken klubb en vil melde seg ut av, trykker man på «detaljer» ved siden av klubbens navn og man vil da få opp ny informasjon om hvor lenge en har vært medlem i klubben. Ved siden av denne informasjonen finner man meld ut, trykk på den og da får klubben beskjed om at du har avsluttet ditt medlemskap.

Medlemskap

Her vises dine og familiemedlemmers registrerte medlemskap.

Dersom du ikke finner ditt medlemskap kan årsaken være at klubben benytter er medlemssystem som ikke er implementert i idrettens databaser, eller du kan være registrert med flere profiler

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.