Topptur på ski til Tortnegrøegga 1414moh

Topptur på ski til Tortnegrøegga 1414moh


Tid


Sted


Pris

Påmelding fra kr 600,00

Bli med på topptur på ski til Tortnegrøegga 1414moh!

Dette er en middels tur som passer for de som har gått noen turer tidligere. Tortnegrøegga ligger i Stardalen. Fjellsiden er østvendt og snøen ligger vanligvis til langt utpå våren. Toppen byr på fantastisk utsikt mot Jølstravatnet, isbreer og andre populære toppturfjell i Stardalen som Snønipa og Bjørga.

Vi starter på Befring i Stardalen ved veien som går opp til Befringsdalen (ca 12km kjøretur fra Skei). Når veien er fri for snø, kan man kjøre opp til egnet parkeringsplass (bomvei). Når det er snø på veien følger man en rørgate opp til Befringsdalen og turen blir noe lenger.

Det e jevn og fin stigning opp fra skogen, forbi skoggrensen, til det flater ut og kommer til et dalsøkk. Vi går opp i dalsøkket, for å unngå rasutsatte områder, og videre til det laveste punktet på fjellryggen som går bort til toppen av Tortnegrøegga.

Den vanligste nedkjøringen er via skaret/ skåleformasjonen. Det henger ofte en snøskavl langs fjellryggen som man må være oppmerksom på  før man kjører utfor og fortsetter ned mot Flatjordstøyle og Grepstadstøylen.

Utstyr: Ski, bindinger med gåfunksjon, feller, skistøvler med gåfunksjon, teleskoptstavet, skredsøker

Klær: Ullundertøy, lue, hals/buff, tynn jakke med gode pusteegenskaper som gir beskyttelse for vind og lett regn, skallbukse/ skibukse, solbriller og hansker.

I sekken: Spade, søkestang, dunjakke, hjelm, skalljakke, skibriller, votter/hansker til nedkjøringen, mat og drikke.

Våre guider fører deg trygt til toppen og finner den beste nedkjøringen ned fra fjellet.


Kommentarer

Du må logge inn for å poste i veggen.


Andre arrangementer fra Vestland Bedriftsidrettskrets